Miten ensimmäinen istunto toimii?

Ensimmäinen istunto voidaan järjestää eri tavoin. Verkko-istunto ei poikkea kovin paljon kasvokkain tapahtuvasta istunnosta sen lisäksi, että se tapahtuu tietokoneen välityksellä.

Terapeutti on kiinnostunut odotuksistasi

Yleensä terapeutti kysyy istunnon alussa, minkä vuoksi olet hakeutunut terapiaan, mitä huolia sinulla on, ja miten odotat hänen auttavan. On sinusta kiinni, kuinka paljon kerrot hänelle, tärkeintä on, että tunnet olosi turvalliseksi. Tämä määrittää toiminnan kulun. Joskus aihe on alusta alkaen selvä ja alkaa kehittyä ensimmäisellä istunnolla, joskus asiakas tulee varsin monimutkaisten asioiden kanssa ja terapeutti on enemmän orientoitunut. Jotkut terapeutit kysyvät vaikeuksien historiasta, perhetaustasta ja muista kysymyksistä. Tämäkin riippuu terapeuttisesta suuntauksesta.

ensimmäinen sessio

Voit tuntea olosi paremmaksi jopa ensimmäisen istunnon jälkeen

Jokainen asiakas on hieman erilainen, ja jotkut tarvitsevat enemmän aikaa, mutta usein ensimmäinen istunto auttaa jo paljon. On itsestäsi kiinni, kuinka paljon kommunikoit, tärkeintä on, että sinulla on mukava ja turvallinen olo. Terapiassa terapiasuhde on erittäin tärkeä. On tärkeää, että sekä asiakas että terapeutti luottavat siihen, että he voivat ja haluavat työskennellä yhdessä ja että he tulevat hyvin toimeen keskenään. Ensimmäisellä istunnolla sovitaan yleensä siitä, mitä aiotte työstää, kuinka usein ja kuinka kauan. Ja jos et ole vakuuttunut siitä, että terapeutti on juuri sinulle sopiva, ota aikaa, äläkä pakota itseäsi työskentelemään yhdessä. Voit helposti kokeilla toista terapeuttia. 

verkkohoidot
Sinun ei tarvitse olla yksin

Meidän kautta on helppo löytää tukea

TERAPEUTTI

Suosittelemme kolmea huippu terapeuttia

Vastaamalla 19 kysymykseen löydämme yli 10 terapeutin joukosta terapeutit, jotka vastaavat parhaiten ajatuksiasi ja huoliasi.

Niiden asioiden perusteella, joista haluat puhua.
Terapian kiireellisyyden perusteella.
Sinulle sopivan terapia tyypin perusteella.